40 ton tung magnet En 40 ton tung magnet er netop landet hos Hvidovre Hospital.


Læs her om magneten med et magnetfelt, der er 140.000 gange stærkere end Jordens.
 
MR scanneren skal hjælpe forskere med flere data omkring bestemte sygdomme såsom sclerose, parkinson, epilepsi og skizofreni.

Den imponerende scanner er den største MR-scanner i Danmark, og takket være det så kraftige magnetfelt vil scanneren kunne producere meget detaljerige billeder - især ved hjernescanninger.

En så tung magnet kræver dog sine forberedelser og en præcis logistik for at det hele kan gå i hak. Ifølge Hvidovre Lokalavis skulle magneten nedkøles til minus 250 grader Celsius under transporten og det krævede to store mobilkraner at få løftet supermagneten. Selv vejbroen ved akutmodtagelsen måtte understøttes, og magneten kunne kun komme ind på hospitalet ved at lave hul i af hospitalets sider. Et så stærkt magnetfelt som ved denne magnet har desuden krævet, at man lagde 15-20 ton stålplader ind i alle vægge og lofter omkring scanneren for at kunne afbøje magnetfeltet.

Magneten kan få særligt stor betydning for forskningen inden for ovennævnte sygdomme, og man håber at magneten vil tiltrække forskere fra hele verden.

Kilder: videnskab.dk, hvidovre.lokalavisen.dk/