Neodymium magneter - stærke magneter

Neodymium magneter er små utroligt stærke magneter. De kaldes også i daglig tale for supermagneter og powermagneter. Materialet neodym skaber de absolut stærkeste permanente magneter i verden, og de byder på en utrolig holdekraft selv ned i de mindre dimensioner.

De produceres som runde flade disc magneterblok magneterring magneter (med hul og evt. nedsænkning til skrue) samt som magnetkugler. I kan vælge at købe neodymmagneter online her på hjemmesiden eller ved at sende en mail til post@larko.dk. I er naturligvis også altid velkomne til at ringe ind til os for råd og vejledning inden I beslutter jer.

Der er forskel på neodym magneter

Der er rigtig stor forskel på kvaliteten af neodym magneter såvel som magneter helt generelt. Det både hvad angår styrke, holdbarhed, korrosive egenskaber og ikke mindst deres aftryk på miljøet. Alle Larkos neodym magneter er produceret af rene råmaterialer og er underlagt nøje kvalitetskontroller. Coatingen er desuden sammensat, så den giver bedst mulig beskyttelse mod udefrakommende påvirkninger (Nikkel-Kobber-Nikkel eller Nikkel-zink overfladebehandling).

På den måde sikrer vi vores kunder en altid høj og ensartet kvalitet både i dag, i morgen og i fremtiden.

Læs mere...
Er produktet ikke på siden?
Husk vi leverer skræddersyede løsninger til alle behov. Kontakt os alle hverdage på:
Eller send os en besked
lazyload
Magnetberegner
Find den magnet der passer til dit behov
Start beregneren
Kontakt os for rådgivning om netop jeres magnetløsning. I får 20 års ekspertise i certificerede magneter og et dedikeret salgsteam, der altid står klar. Derudover er I sikret Nordens største magnetprogram med store krav til miljø- og produktionsforhold, sundhed og høj kvalitet. Elisabeth Dencker Hein

Magneter på mål

I kan få kraftige neodymium magneter ud fra egne dimensioner og ønsker produceret hos os. Det kræver ikke andet end de ønskede dimensioner eller en teknisk tegning. Hvis der er nogle specielle forhold, som gør sig gældende såsom bestemte temperaturkrav eller særlig styrke for magneten, finder vi mulige løsninger på det også.

Ring eller skriv blot til os for tilbud og leveringstid. Nemmere bliver det ikke.

Magneter med Omtanke

Hos Larko har vi skarpt fokus på miljøet. Derfor er alle vores neodymium magneter certificeret i henhold til RoHS og REACH. Det sikrer jer, at magneterne bliver produceret under de bedst mulige forhold, så farlige kemiske substanser enten helt udelukkes eller begrænses. På den måde sikrer vi mindst mulig indvirkning på mennesker og miljø. Det er i vores optik Magneter med Omtanke.

 

Hvor anvendes kraftige neodymium magneter?

De kraftige neodymium magneter benyttes til rigtig mange forskellige applikationer, hvor man nemt og hurtigt ønsker at fastholde et andet emne med enten skrue, lim eller indstøbning/indfræsning. Der er utallige muligheder, og som regel er det kun ideerne, der sætter begrænsningen for disse typer produkter. Neodymium magneterne er fx ideelle som sikker og professionel lukkemekanisme i laboratorieudstyr o.l lige såvel som de ofte anvendes til at fastholde spots, møbelmoduler og andet inventar. Inden for reklamebranchen bruges kraftige neodym magneter i vid udstrækning inden for display systemer og generelt som holdefunktion i både synlige og skjulte applikationer.

Derudover anvendes små stærke neodym magneter til glastavler, i højtalere, skilte, smykker, motorer, sensorer, filtre, lysteknik, dekorationer etc. Mulighederne er uendelige, og sidder I med en idé eller et muligt projekt, er I altid velkommen til at ringe til os for at få et uforpligtende råd eller lidt vejledning med på vejen.

 

Magneter og fugt

Disse små kraftige neodymium magneter tåler generelt ikke fugtige omgivelser. De risikerer i så fald at korrodere og på denne måde miste noget af sin magnetisme over tid. Skal neodymium magneten anvendes udendørs skal den derfor indkapsles i fx gummi eller plast eller inkorporeres helt i applikationen, så den fungerer som usynlig holdefunktion. Vær dog altid obs på, at jo længere afstand (air gap) der er mellem magneten og dens metal modstykke, jo mindre styrke vil I opnå fra magneten. For hver millimeter luftspalte mindskes magnetstyrken markant, og I skal derfor have en magnet med større diameter, højde eller grade (N) for at kunne klare opgaven. Kontakt os gerne, hvis I har behov for vejledning.

Derudover skal I være opmærksomme på, at temperaturen ikke overstiger 80 °C som standard, når I anvender neodymium magneter. I disse tilfælde skal magneterne produceres særskilt. Kontakt vores teknikere, og så finder vi løsningen. 

 

Andre produkter hvori neodym magneter bruges

Neodym magneter bruges bl.a. også i vores gummimagneter, hvor magneten støbes ind i gummiet. Derudover anvendes de i vores stærke pottemagneter og i stangmagneter. Der findes mange produkter, hvori en neodymmagnet indgår, da materialet har ideelle egenskaber til industrien.