Saltvands gummimagnet I netop disse måneder er vores udviklingsafdeling ved at teste et banebrydende saltvands magnetsystem, der kan skabe helt nye muligheder for vindindustrien samt olie/gas sektoren. Efterspørgslen på dette specifikke magnetsystem har været stærkt tiltagende inden for offshore markedet, da det nye system skal kunne anvendes i saltvandsmiljøer uden at materialer eller magnetisme ødelægges af saltpåvirkningerne.

Special gummimagnet systemet får sine helt unikke egenskaber i kraft af et særligt råmagnetisk materiale og det rustfrie stål. Det er denne nøje udvalgte kombination af materialer, der vil gøre magnetsystemet i stand til at kunne modstå de stærke indvirkninger fra både saltet og vandet.

Vores administrerende direktør, Lars Kobberholm, fortæller: ”I disse måneder tester vi dette helt nyudviklede magnetsystem gennem en speciel salttåge test, hvor vi eksponerer magneterne for et særligt barsk saltmiljø i 1000 timer. Det nye magnetsystem vi kan fremvise for offshore markedet vil være banebrydende inden for området og vil give store muligheder og fordele for offshore industrien, såfremt systemet består alle testkrav til fulde”.

De stærke og ødelæggende egenskaber fra saltvandet har indtil videre gjort det tæt på umuligt at udvikle et magnetsystem, som kan håndtere svære miljøer som disse over længere tid. Takket være nye fremgangsmåder og nye materialekombinationer er en mulig løsning tættere på end nogensinde.

Lars Kobberholm fortsætter: ”Vi er særdeles ivrige efter at se testresultaterne i og med, at det nye system har stort potentiale til at kunne ændre hele anskuelsen af magnetisme som holdekraft i vindmøller og andre offshore anlæg. Det er nogle meget interessante muligheder, der kan åbnes op for inden for den nærmeste fremtid”.

Systemet er primært rettet an som specielt alternativ til Larkos stærkeste gummimagnet systemer i Ø 88 mm. Vi forventer at færdiggøre testprojektet inden for de næste par måneder.